Sortjordsnedfældning


Sortjordsnedfældning er højaktuel i denne tid hvor der stilles høje krav om udnyttelsesgrad. Ved direkte nedfældning kan man opnå en udnyttelse af næringsstofferne op til 90 %.

Man kan være tilbøjelig til at tro at direkte nedfældning er en langsommelig opgave som både er dyr og kræver en masse energi. Men med den nyeste teknologi inden for redskaber og trækkraft, leverer Skamstrup Maskinstation effektiv nedfældning ud over det sædvanlige.  

Til nedfældning i sortjord anvendes både selvkørende maskiner og bugserede vogne. De selvkørende maskiner kan arbejde i "dog-walk", dvs. at hvert hjul laver sit eget spor og risikoen for trykskader formindskes. Vognene har ligesom de selvkørende maskiner computerstyret dosering, og derfor sikres den korrekte tildeling under alle forhold.

På et par af vognene køres der desuden med RTK autostyring, hvorved en præcis tildeling sikres uden overlap. I alt køres der med en selvkørende Terra Gator på 27,5 tons, samt 7 gyllevogne i størrelsen 22-31 tons. Nedfælderbredden varierer fra 7,5-10 meter.

En anden vigtig parameter for at opnå optimal udnyttelse af gyllen er en homogen og ens gylle. Der anbefales det altid at sørge for tanken er godt rørt op inden udkørsel. Vi tilbyder oprøring af gylletanke med kraftige miksere, der kan klare selv de største tanke.Se herunder videklip med de forskellige maskiner i aktion. 

 

 

Udviklet af Søgemedier A/SCookie- og privatlivspolitik
Top